maanantai 1. lokakuuta 2012

Syksyinen kinuskikakku




Syyskuussa on meidän perheessä kolmella synttärit ja tällä kertaa niitä juhlittiin yhdessä. Nyyttäri-ajatuksella mentiin ja itse toin pöytään täytekakun. Itse tykkään kinuskin ja omenan yhdistelmästä, joten halusin kokeilla sitä tällä kertaa täytekakussa. Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski on itselle paljon helpompi ratkaisu, kuin kermasta keitetty kinuski ja hyvänmakuista siitä mielestäni tulee. Pitää vaan muistaa hyvissä ajoin keittää maito kinuskiksi, koska keittämiseen tarvitaan 3 tuntia aikaa.


Kinuski

1-2 prk Kondensoitua maitoa

Pohja

5 Kananmunaa
Sokeria
Vehnä- ja perunajauhoja
2 tl Leivinjauhetta

Täyte

Omenahilloa
(Kinuskia)
Mehua kostutukseen

2½ dl-5dl Kuohukermaa
Vaniljasokeria
Suklaalehtiä koristeluun


Keitä ensin kinuski. Laita kondensoitu maitotölkit kattilaan (kannattaa valita se huonoin kattila) ja peitä vedellä, kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa, niin että tölkit ovat koko ajan peitossa. Tämän teen itse viimeistään edellisenä päivänä ja keitän kerralla useamman tölkin, jotka säilyvät hyvin jääkaapissa.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

Ota kaksi saman kokoista lasia ja riko toiseen kananmunat. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa sitten tähän samaiseen lasiin (siis siihen missä oli ne sokerit) jauhot. Jauhoja tulee myös saman verran kuin kananmunia, niin että vähintään puolet jauhoista on vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita. Lisää kananmunat sokerin joukkoon ja vaahdota. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti tasaiseksi, mielellään "nuolijalla" käännellen. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175-asteessa n. 40 minuuttia.
Kumoa valmis pohja pian uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja mehulla ja levitä pohjalle kinuskia ja sen päälle omenahilloa. Sama juttu seuraavan kerroksen kanssa. Nosta päällimmäinen osa kanneksi ja kostuta se. Laita kakun päälle loput kinuskista ja levitä tasaisesti. Lopuksi kermavaahdon pursotus reunoihin ja suklaalehtiä koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti