tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kasvissosekeitto







Tänään on tarjolla yksi lempiruoistani, jota tulee nykyään syötyä ihan liian harvoin. Tämä resepti on alunperin lähtöisin siskoltani, mutta tapani mukaan kadotin ohjeen sen verta useaan otteeseen, että oli pakko soveltaa oma versio. Tämän ruoan yksi hyvä puoli on se, että sitä voi soveltaa loputtomiin: vaihdella kasviksia, mausteita tai lisukkeita. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi paahtaa kuumalla pannulla nakkeja pilkottuna, näin siitä saa vielä ruokaisampaa. Chilillä taas saa potkua makuun.


Kasvissosekeitto


2 sipulia
500 g porkkanoita
9 perunaa
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
Muskottia
Timjamia
Pippuria
Suolaa

Raejuustoa lisukkeeksi

Kuori ja pilko kasvikset ja laita ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät ja keitä kasvikset todella kypsiksi. Jos haluaa keitostaan vähän sakeampaa, tässä vaiheessa kannattaa kaataa osa keitinvedestä pois.
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää Koskenlaskija nokareina keittoon ja mausta maun mukaan. Sekoita, kunnes Koskenlaskija on täysin sulanut keiton joukkoon.
Lisää annosten päälle raejuustoa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti