torstai 5. heinäkuuta 2012

Kaalilaatikko


 Kaalilaatikko on aina ollut mulle mieleen ja sen kaveriksi on joka kerta saatava puolukkahilloa. Kaalilaatikkoa tulee yleensä tehtyä samalla vaivalla isompi annos, jota syödään useampi päivä. Puolukkahillonkin pyrin tekemään itse, mutta tällä kertaa en tehnyt uutta satsia, koska edellistä oli juuri sopivasti jäljellä. Tässä on esimerkiksi hyvä resepti hilloa varten.
Kaalilaatikkoa sanotaan kovin työlääksi ja aikaa vieväksi valmistaa, mutta mun mielestä tämä kuuluu niihin ruokiin, joissa aikataulutus on tärkeintä. Sillä, jos aikataulu toimii, niin ruoka valmistuu kuin itsestään. :) Itse en keittele kaalinpäätä, vaan paistan pannulla. Sopii mulle paremmin ja en ole huomannut, että kaalin maku olisi kärsinyt.

 Kaalilaatikko

2 pientä keräkaalia
2-3 sipulia
öljyä paistamiseen
2 annosta keitettyä riisiä
400 g jauhelihaa
3 ½ rkl siirappia
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
(vajaa) 5 dl ruokakermaa


Silppua sipuli ja kuullota pannulla samalla kun leikkaat kaalin suikaleiksi. Jos kaalia on niin paljon, ettei mahdu kerralla pannulle, niin paista kaali kahdessa osassa tai lisää sitä mukaa kun pannulle mahtuu. Esim. wokkipannu riitää tälle määrälle, jos kaalia lisäilee paistamisen aikana. Kaalien paistamiseen kannattaa varata aikaa, mutta  toisaalta sitten kun kaalit on saatu pannulle, ne eivät vaadi muuta kuin pientä tarkkailua ja aktiivista kääntelyä.

Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan. Lisää riisien keitinveteen hieman suolaa.

Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää siirappi ja riisit jauhelihan joukkoon. Mausta vielä pilkotulla tuoreella basilikalla. Tässä vaiheessa on hyvä tarkastaa maku ja lisätä mausteita tarvittaessa.

Tällä välin kaalit ovat mukavasti pehmenneet. Kaalien paistamisessa on tärkeintä ettei paista liian kuumalla pannulla, jottei kaalit kuivu.

Voitele iso uunivuoka ja kaada siihen kaalit ja riisi-jauhelihaseos ja sekoita ne keskenään (voi sekoittaa myös pannulla, makukysymys). Tasoita ja kaada päälle ruokakerma.

Paista uunissa 175 asteessa n.1 tunti eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.


Valmis annos puolukkahillon kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti