maanantai 22. lokakuuta 2012

Valkosipulikurkut


Meillä herra rakastaa valkosipulia, mutta koska olen itse kyseiselle ainekselle allerginen, hän ei sitä joka ruokaan saa. Tämän dilemman vuoksi päätin eräänä syksyisenä päivänä kokeilla säilykekurkkujen valmistamista. Tällä ohjeella näistä tulee todella vahvasti valkosipulin makuisia, eli kannattaa vähentää valkosipulin määrää, jos ei sen mausta niin paljon pidä.
Jotta tämä ei menisi pelkäksi miehen "hellimiseksi", kokeilin myös (ylläri, ylläri) Raparperi-sipulichutneyn valmistamista. Tästä tuli aivan mielettömän hyvää ja se käy todella hyvin grilliruoan kaveriksi.



Valkosipulikurkut

2 kg    Avomaankurkkuja
100 g  Tuoretta tilliä
50 g    Piparjuurta
7         Valkosipulinkynttä

Mausteliemi:
6 dl     Vettä
4 dl     Väkiviinaetikkaa
8 dl     Sokeria
2 rkl    Suolaa
1 rkl    Sinapinsiemeniä


Puhdista ja desinfioi säilytyspurkit ja kannet huolellisesti.

Kuumenna purkit ennen täyttämistä. Ne voi kuumentaa uunissa 100-125-asteessa sanomalehteen käärittynä vähintään 15 minuuttia. Kansien desinfiointi onnistuu kätevästi vesikattilassa keittämällä.

Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Huuhtele tilli, kuori piparjuuri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi (itse vuolen lastuja kuorimaveitsellä). Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Laita lasipurkkien pohjalle runsaasti tilliä, lisää kurkkusiivut, piparjuuri ja valkosipuli purkkeihin.

Kiehauta mausteliemi ja kaada kuumana purkkeihin. Liemen tulee peittää ainekset kokonaan ja tulla aivan piripintaan. Sulje purkit tiiviisti kannella, anna jäähtyä ja siirrä kylmään maustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti