maanantai 22. lokakuuta 2012

Mansikoita ja suklaakermaa


Käytiin poimimassa mansikat hilloa ja pakastinta varten ja pitihän sitä samalla vähän herkutella mansikoista tuoreeltaan. Päällimmäinen kakku tuli tehtyä vähän kiireellä, joten lopputulos ei ole niin "kaunis" kuin alunperin oli tarkoitus. Toisessa piirakassa tuli testattua valmispiirakkapohjaa ja ihan hyvä siitä tuli noinkin, vaikka suosinkin itse leivottuja pohjia.


Suklainen mansikkakakku

Kääretorttupohja

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu

Mehua kostutukseen
Mansikkahilloa
1 prk Suklaakermaa
Mansikoita


Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja seulo munavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa 6-10 minuuttia 225-asteessa.

Sirottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttupohja paperille. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohja kahteen samankokoiseen osaan ja kostuta molemmat puoliskot. Levitä toiselle puoliskolle hilloa ja viipaloi päälle mansikoita. Levitä ohut kerros suklaakermaa ja nosta toinen levy päälle.

Kuorruta kakku lopulla kermalla ja viipaloi päälle runsaasti mansikoita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti