keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kaalikääryleet





Tänään oli pakko kokeilla tuota lapsuuden herkkua. Kyllä, olen erilainen nuori, tykkään ja olen aina tykännyt niistä ruoista, joita muut lapset (ja aikuiset) ovat inhonneet. Näitä ovat mm. maksalaatikko, kanaviilokki, ryynimakkarat, mantelikala ja sitten nuo pahamaineiset kaalikääryleet.
Olin jotenkin olettanut, että nämä ovat äärimmäisen vaivalloisia tehdä, mutta nehän valmistuivat oikeastaan aika pienellä vaivalla.





Kaalikääryleet


1         iso kaali (oma oli käärylekaali)
           suolaa
1 dl     riisiä
400 g  jauhelihaa
1 dl     korppujauhoja
1 dl     kaalin keitinlientä
1 dl     ruokakermaa
1-2     sipulia
           mustapippuria
           timjamia
2 rkl    siirappia
1 dl     vettä
           voita


Kiehauta vettä suuressa kattilassa. Koverra kaalin kova kanta pois ja lisää kiehuvaan veteen kaali ja suolaa. Keitä kaali kypsäksi. Laita kypsä kaali kulholliseen kylmää vettä. Nosta kaalinlehdet keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.

Keitä riisit ja valuta ne lävikössä.

Mittaa kulhon pohjalle kaalin keitinliemi ja ruokakerma, sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.

Hienonna sipuli(t) ja ruskista kevyesti paistinpannussa.

Lisää kulhoon jauheliha, riisit, sipuli ja mausta.

Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi.

Lado kääryleet voideltuun vuokaan. Valuta päälle siirappia ja kaada vuokaan vesi. Pane päälle voinokareita.

Paista aluksi 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175-asteeseen ja kypsennä yhteensä reilu tunti. Valele välillä paistoliemellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti