tiistai 17. joulukuuta 2013

Kinuskipiparit


   Joulu lähenee ja mitä joulu olisi ilman pipareita? Itse en pahemmin perusta tavallisista pipareista, mutta nämä ovat lemppareitani. Tästä reseptistä tulee PALJON pipareita (riippuen tietysti pipareiden koosta), joten tänä vuonna tein osasta taikinaa Pipari-Puolukka-piirasia. Alkuperäinen resepti on jostain lehdestä leikattu aikoja sitten.


Kinuskipiparit

250 g voita
2½ dl sokeria
1½ dl tummaa siirappia
1 dl valmista kinuskikastiketta
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 kananmunaa
3 tl soodaa
12 dl vehnäjauhoja


   Kiehauta kattilassa voi, sokeri, siirappi, kinuskikastike ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.
   Vatkaa seoksen joukkoon munat.
   Sekoita sooda ja jauhot keskenään, lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
   Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
   Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita. Paista 175-asteessa 5-7 minuuttia keskitasolla. Muista tarkkailla paiston aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti