tiistai 17. joulukuuta 2013

Puolukka-Pipari-piiraset



   Tehtyäni hieman liian ison piparitaikinan meidän tarpeisiin, tuli mieleen uusimmassa Pirkka-lehdessä ollut resepti.
   Nämä kannattaa laittaa suoraan paperisiin muffinssivuokiin ja paistaa niiden kanssa muffinssipellillä.


Puolukka-piparipiiraset

500 g Kinuskipipari-taikinaa

Täyte

1 rs (200 g) Karpalo-tuorejuustoa
½ prk (125 g) Rahkaa
1 kananmuna
2 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
½ dl kuivattuja karpaloita
1 dl kinuskikastiketta


   Leivo osasta taikinaa 12 piparia kansiksi. Sen jälkeen jaa lopputaikina 12 osaan ja painele taikina muffinssivuokien pohjalle ja reunoille, niin että taikina ylettyy vuokien yläreunaan asti.
   Sekoita tuorejuusto, rahka, kananmuna, puolukat, sokeri ja hieman hienonnetut karpalot keskenään.
   Jaa kinuskikastike piiraiden pohjalle ja annostele päälle täyte.
   Nosta piparikannet piiraiden päälle ja paista 175-asteessa uunin alatasolla n. 25 minuuttia.
   Anna jäähtyä rauhassa, tarjoile kylminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti