Koristelussa jouduin hieman soveltamaan, koska leipoessani tajusin ettei mulla olekaan pähkinärouhetta tai pähkinöitä. Toisaalta mantelilastut toimivat yhtä hyvin.
Kummipoikien porkkanakakku
2-3 dl ruskeaa sokeria (itse käytin muscovado-sokeria)
3 porkkanaa raastettuna
1½ dl öljyä
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta
Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään isossa kulhossa. Taikina jaetaan kahteen voideltuun piirakkavuokaan ja paistetaan 175-asteessa kauniin kypsiksi (n. 40 minuuttia).
Anna piirakoiden jäähtyä ja tee kuorrute sekoittamalla sokerit tuorejuuston kanssa. Levitä kuorrute piirakoiden päälle ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
| Tämän kakun koristeluun käytetty mantelilastuja ja suklaata. |
nami nami.. porkkana kakku on meillä suurta herkkua.. :)
VastaaPoistaPorkkanakakku on meilläkin suosittu.
Poista