tiistai 24. syyskuuta 2013

Kummipoikien porkkanakakku

   Tämän ohjeen saimme eräänä jouluna joululahjan mukana. Monesti on ollut suunnitelmissa kokeilla, mutta jotenkin tämä on vaan jäänyt.
   Koristelussa jouduin hieman soveltamaan, koska leipoessani tajusin ettei mulla olekaan pähkinärouhetta tai pähkinöitä. Toisaalta mantelilastut toimivat yhtä hyvin.


Kummipoikien porkkanakakku

2-3 dl ruskeaa sokeria (itse käytin muscovado-sokeria)
3 porkkanaa raastettuna
1½ dl öljyä
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta


   Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään isossa kulhossa. Taikina jaetaan kahteen voideltuun piirakkavuokaan ja paistetaan 175-asteessa kauniin kypsiksi (n. 40 minuuttia).
   Anna piirakoiden jäähtyä ja tee kuorrute sekoittamalla sokerit tuorejuuston kanssa. Levitä kuorrute piirakoiden päälle ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

Tämän kakun koristeluun käytetty mantelilastuja ja suklaata.

2 kommenttia: