keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Omena-mascarpone-piirakka

   Ostin hetken mielijohteesta mascarponejuustoa, joten reseptin etsintä ja kehittely lähti siitä ajatuksesta. Tämän alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tällä kertaa kehittely oli aika vähäistä, mutta alkuperäinen olikin sen verran hyvä, ettei tarvinnut pahemmin muokkailla.

Mascarpone-omenapiiras

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa

Omenatäyte:
4 omenaa
1 dl fariinisokeria
½ tl kanelia
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Mascarponetäyte:
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
3 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria


   Valmista omenatäyte. Pese omenat, poista siemenkodat ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Kaada omenapalat paistinpannulle ja lisää vesi, sitruunamehu, maissitärkkelys, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes omenat hiukan pehmenevät ja seos sakeutuu.
    Nypi jauhot ja sokeri voin kanssa sekaisin. Vaivaa hieman, jotta saat kiinteän massan. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) ja painele puolet taikinasta vuokaan. Muotoile reunoja ja lisää tarvittaessa taikinanpaloja siten, että saat piirakkaan n. 3 cm korkeat reunat.
    Kaada hieman jäähtynyt omenatäyte pohjan päälle.
    Sekoita pehmitetty mascarponejuusto, kananmuna, sokerit keskenään. Kaada mascarponeseos omenien päälle.
    Kauli loppu taikina ohueksi ja leikkaa siitä nauhoja, joilla voit koristella piirakan pinnan.
    Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 - 50 minuuttia. Seuraa piirakan pintaa, jottei pääse palamaan, mutta ottaa kuitenkin reilusti väriä ja rapeutuu!
    Anna jäähtyä kunnolla (väh. 45 min), jottei piirakka murene, kun irrotat vuokaa. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuin siirrät tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti