sunnuntai 20. lokakuuta 2013

DaCapo-kakku

   Isäni täytti vuosia ja olin luvannut leipoa täytekakun. Koska isäni ei paljoa marsipaanista perusta ja tykkää suklaasta, niin tällainen ajatus ja toteutus tuli tällä kertaa. Kuvat on tällä kertaa otettu kännykällä, joten laatu ei ole parhainta...


DaCapo-kakku

Tumma kakkupohja

4 kananmunaa
Vehnä- ja perunajauhoja
Sokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vaalea kakkupohja

4 kananmunaa
Vehnä- ja perunajauhoja
Sokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte/ kuorrute

Kostutukseen marjamehua
Kuningatarhilloa
350 g Da Capoa (eli sen konvehtirasian verran)
5 dl kermaa


   Kuumenna kerma teflonkattilassa ja lisää joukkoon Da Capot, lämmitä kunnes konvehdit ovat sulaneet, älä kuitenkaan kiehauta. Siirrä seos jääkaappiin ja anna viilentyä rauhassa, mielellään seuraavaan päivään.
   Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Jos sinulla on kaksi identtistä vuokaa, niin voit paistaa pohjat niissä. Minulla ei ole, joten jouduin käyttämään samaa vuokaa. Käytännössä aloitin toisen pohjan tekemisen sen jälkeen kun otin ensimmäisen pois uunista.
   Tee molemmat pohjat seuraavanlaisesti:
   Ota kaksi saman kokoista lasia ja riko toiseen kananmunat. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa sitten tähän samaiseen lasiin (siis siihen missä oli ne sokerit) jauhot. Jauhoja tulee myös saman verran kuin kananmunia, niin että vähintään puolet jauhoista on vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita.
   Lisää kananmunat sokerin joukkoon ja vaahdota. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti tasaiseksi, mielellään "nuolijalla" käännellen. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175-asteessa n. 40 minuuttia.
    Kumoa valmis pohja pian uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
   Kun molemmat pohjat ovat jäähtyneet, leikkaa ne kahteen yhtä suureen osaan (yhteensä 4 kerrosta) ja leikkaa niistä pyöreillä muoteilla (esim. 12 ja 5cm) palat. Minulla ei ollut pyöreitä muotteja, joten käytin eri kokoisia laseja ja lautasia muotteina. Parhaimman käsityksen saa täältä kuvien kera.
   Vaahdota Da Capo-kerma.
   Kokoa kakku irtopohjavuokaan: vaalea uloin rengas, tumma sisempi rengas ja vaalea sisin rengas, kostuta ja sivele päälle kuningatarhilloa ja hieman Da Capo-kermaa. Jatka samalla tavoin seuraavat kerrokset vaihdellen värejä.
   Poista irtopohjavuoan reunat ja sivele/pursota loppu Da Capo-kerma ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä kakussa on laitettu päälle tuoreita mustikoita.


2 kommenttia: