keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sitruunainen lohipiirakka


   Etsiskelin uutta reseptiä lohta varten ja satuin törmäämään tähän reseptiin Valion sivuilla. Ihastuin heti ja olenkin tätä varioinut muutamaan kertaan. Piirakka on ihanan mehevä ja kun käyttää kylmäsavulohta, niin siihen tulee enemmän makua.


Sitruunainen lohipiirakka

Pohja

200 g yrtti-/tillituorejuustoa
75 g voita
1 dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

180 g katkarapuja
400 g kylmäsavulohta
1 sipuli
1 paprika
2,5 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
3 munaa
mustapippuria

Pinnalle

1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruuna



   Sekoita pohjan ainekset keskenään (voin oltava huoneenlämpöistä, pehmeää). Painele taikina voideltuun vuokaan pohjalle ja reunoille. Kannattaa käyttää isompaa piirakkavuokaa, itsellä käytössä lasagnevuoka.
   Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla.
   Suikaloi sipuli ja pilko paprika ja kuullota niitä pannulla pienessä määrässä rasvaa.
   Lado lohet, katkaravut ja paprika-sipuliseos pohjan päälle.
   Sekoita loput täytteen aineet ja kaada tasaisesti vuokaan.
   Paista keskitasolla 200-asteessa ensin 20 minuuttia.
   Piirakan paistuessa pese sitruuna hyvin ja viipaloi.
   Kääntele viipaleet hunajassa ja jätä maustumaan esipaiston ajaksi.
   Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet ja jatka paistamista 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti