maanantai 11. marraskuuta 2013

Pikainen omenapiirakka


   Tämä piirakkaresepti on sellainen, joka otetaan käyttöön, kun pitäisi nopeasti leipoa jotakin hyvää. Täytteeksi voi käyttää mitä tahansa marjoja ja hedelmiä.


Pikainen omenapiirakka


4 omenaa
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl jauhoja
1 muna
½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl maustamatonta jogurttia
kanelia ja sokeria


   Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kauniiksi viipaleiksi.
   Sulata rasva ja sekoita se sokerin kanssa kulhossa.
   Lisää kaurahiutaleet ja jauhot, ei leivinjauhetta.
   Ota sivuun 1 dl taikinaa.
   Lisää lopun taikinan joukkoon muut ainekset ja sekoita pikaisesti tasaiseksi.
   Kaada taikina voideltuun vuokaan ja asettele omenanviipaleet nätisti päälle.
   Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria oman maun ja omenoiden mukaan.  
   Ripottele piirakan päälle sivuun laitettu taikina ja paista 200-asteessa n. puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti