lauantai 23. kesäkuuta 2012

Raparperi-mansikka-toscapiirakka







Tässä vaiheessa tunnustan rakastavani raparperia. Voisin syödä sitä ympäri vuoden,  mutta nautiskelu jää lähinnä kesäaikaan, koska en saa sitä koskaan pakkaseen asti. Unelmieni kodissa olisikin niin iso raparperipenkki, että kyseistä herkkua saisi syödä mielin määrin ja riittäisi vielä pakastettavaksi.
Tällä kertaa herkusta tuli loihdittua Raparperi-mansikka-toscapiirakka.

Raparperi-mansikka-toscapiirakka

Pohja:
4          munaa
3 dl      sokeria
100 g   voita sulatettuna
2 dl      kevytkermaa
2 tl       leivinjauhetta
5 dl      vehnäjauhoja
½-1 tl   kardemummaa

7 dl       raparperipaloja
3 dl       mansikoita pilkottuna

Tosca:
150g    voita
2 dl      sokeria
½ dl     vehnäjauhoja
160g    mantelilastuja
2 rkl     appelsiinimehua


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva, kerma sekä yhteen sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja esipaista 175-asteessa 8-10 minuuttia.
Pohjan paistuessa, kiehauta toscakuorrutuksen ainekset kattilassa. Itse lisään mantelilastut vasta voin sulamisen jälkeen, jotta lastut säilyvät mahdollisimman ehjinä.
Levitä puolikypsän pohjan päälle raparperipalat ja mansikat sekä toscakuorrutus.
Jatka piirakan kypsentämistä 20-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinnassa kaunis paahto.
Jäähtyneenä voi piirakan leikata annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti