keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Suolaisia muffinseja: Kreikkalaiset muffinsit ja Kesäkurpitsamuffinsit


   Olen jo jonkin hetken suunnitellut tekeväni suolaisia muffinseja. Nyt kun sellaiseen tarjoutui loistava tilaisuus, pääsin kokeilemaan. Tein kahdenlaisia, kuvassa vasemmalla puolella on kreikkalaiset- ja oikealla puolella kesäkurpitsamuffinsit.


Kreikkalaiset muffinsit (12-16 kpl)

70 g oliiveja
200 g fetajuustoa
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 rkl tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
3/4 dl oliiviöljyä
3 dl maustamatonta jogurttia

Leikkaa oliivit viipaleiksi ja murenna fetajuusto. Hienonna rosmariini.

Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää joukkoon oliivit, rosmariini, suola ja pippuri.

Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti kananmunan rakenne rikki ja sekoita sen joukkoon öljy, jogurtti ja 3/4 fetajuustosta.

Lisää kananmunaseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita mahdollisimman kevyesti.

Annostele taikina muffinssivuokiin, muista jättää hieman kohoamisvaraa. Ripottele muffinsien pinnalle loput fetajuustosta ja paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 25 minuuttia kunnes muffisien pinnat ovat kullanruskeat.




Kesäkurpitsamuffinsit (12-18 kpl)

½ kesäkurpitsa
1 sipuli
puoli ruukkua basilikaa
150 g mozzarellaa
1 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
3/4 dl oliiviöljyä
2½ dl maustamatonta jogurttia

Raasta kesäkurpitsa, hienonna sipuli ja basilikan lehdet. Kuutioi mozzarella.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Lisää joukkoon basilika ja sipulit.

Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti kananmunan rakenne rikki ja sekoita sen joukkoon öljy, jogurtti ja mozzarella.

Lisää kananmunaseos ja raastettu kesäkurpitsa jauhoseoksen joukkoon ja sekoita mahdollisimman kevyesti.

 Annostele taikina muffinssivuokiin, muista jättää hieman kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 25 minuuttia kunnes muffinsien pinnat ovat kullanruskeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti