keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kalapaella


   Yleensä teemme tämän ruoan lohesta, mutta nyt oli loistava mahdollisuus kokeilla vaaleasta kalasta. Kirjasin reseptiin myös herneet ja persiljan, jotka kuvassa olevasta annoksesta puuttuu, koska unohdin täysin ostaa niitä kaupasta.



Kalapaella

300 g kalaa (ahven, hauki, lohi tms)
250 g risottoriisiä
loraus öljyä
2 sipulia
2 paprikaa
3 tomaattia
½ litraa kalalientä (½ litraa vettä ja kalafondi)
1 chilipalko
sahramia
suolaa ja pippuria
200 g katkarapuja
4 herkkusientä
herneitä
sitruunanmehua (n. puolikkaan sitruunan)
(persiljaa silputtuna)

Lämmitä öljy pannulla ja lisää riisit. Sekoita ja hauduta, kunnes riisit muuttuvat lasimaisiksi.
Lisää hienonnetut sipulit, sekoita.
Lisää paloiteltu tomaatit ja paprikat sekä kalaliemi, sahrami ja paloiteltu chili.
Sekoita ja keitä hiljalleen, kunnes riisi kypsyy.
Mausta seos hyvin.
Lisää paloiteltu kala.
Lisää katkaravut, herkkusienet, sitruunanmehu, herneet ja kuumenna, älä enää keitä.
Ripottele hienonnettu persilja pinnalle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti