sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Porkkanasämpylät

Ensimmäinen testaus valmiista reseptistä.
Tällä kertaa alkuperäinen oli Kotilieden numerosta.

Kommentit alkuperäisestä reseptistä:
+ paljon porkkanaa
+ sämpylöiden määrä
+ nopeasti tehtävä taikina
- kaikki jauhot vehnäjauhoja
- raskas taikina

Tykkään porkkanasta lähes missä muodossa tahansa. Leivontaan se tuo ihanaa mehevyyttä.



Porkkanasämpylät

200 g ohrajauhoja
800 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
5 dl porkkanaraastetta
öljyä


Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää ne 42-asteiseen veteen hunajan kera.

Sekoita jauhot ja suola keskenään.

Lisää neste vähitellen jauhojen joukkoon.

Lisää joukkoon viimeiseksi porkkanaraaste ja vaivaa taikinaa kunnolla.

Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota 20 minuuttia.

Voitele sämpylät kevyesti öljyllä ja paista niitä uunin keskitasolla n. 10 minuuttia 250 -asteessa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti