Kakkupohja
5 kananmunaa
150 g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl muscovadosokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte
3- 4 dl pakastettuja mansikoita
3 rkl lemoncurdia
2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
Pinnalle
lemoncurdia
Suklaakuorrute
200 g tummaa suklaata
1½ dl kuohukermaa
Koristeeksi
"sikarikeksejä"
sokeriruusuja
vihreitä kuulia
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen.
Lisää sula suklaa ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varoen taikinaan.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä rauhassa.
Soseuta hieman kohmeat mansikat. Jätä joukkoon sulamisesta kertynyt "liemi". Koska mansikkasoseesta tulee näin aika löysää, ei kakkua tarvitse erikseen kostuttaa.
Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Levitä mansikkasosetta reilusti pohjalle ja voitele päälle puolet lemoncurdista. Laita myös puolet kermavaahdosta.
Nosta päälle keskimmäinen levy ja täytä toinen kerros samalla tavoin.
Levitä myös päällimmäiselle levylle mansikkasosetta ja nosta kakku jääkaappiin maustumaan mielellään seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä voitele kakun reunat ja päällinen lemoncurdilla.
Sulata suklaa ja kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Sekoita suklaa kerma joukkoon ja anna seoksen hieman jäähtyä samalla sekoittaen.
Valuta suklaa kakun päälle (kannattaa laittaa kakku ritilän päälle tämän vaiheen ajaksi) ja avusta sitä veitsen avulla reunoille ja tasaiseksi pinnalla.
Nosta kakku tarjoilualustalle ja vuoraa reuna "sikarikekseillä". Nosta kakku jälleen jääkaappiin jähmettymään ja laita loput koristelut ennen esille laittoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti