Ostin hetken mielijohteesta mascarponejuustoa, joten reseptin etsintä ja kehittely lähti siitä ajatuksesta. Tämän alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tällä kertaa kehittely oli aika vähäistä, mutta alkuperäinen olikin sen verran hyvä, ettei tarvinnut pahemmin muokkailla.
Mascarpone-omenapiiras
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
Omenatäyte:
4 omenaa
1 dl fariinisokeria
½ tl kanelia
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
Mascarponetäyte:
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
3 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmista omenatäyte. Pese omenat, poista siemenkodat ja pilko omenat
pieniksi paloiksi. Kaada omenapalat paistinpannulle ja lisää
vesi, sitruunamehu, maissitärkkelys, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna
keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes omenat hiukan pehmenevät ja
seos sakeutuu.
Nypi jauhot ja sokeri voin kanssa sekaisin. Vaivaa hieman, jotta saat
kiinteän massan. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) ja painele puolet taikinasta vuokaan. Muotoile reunoja ja lisää tarvittaessa
taikinanpaloja siten, että saat piirakkaan n. 3 cm korkeat reunat.
Kaada hieman jäähtynyt omenatäyte pohjan päälle.
Sekoita pehmitetty mascarponejuusto, kananmuna, sokerit keskenään. Kaada mascarponeseos omenien päälle.
Kauli loppu taikina ohueksi ja leikkaa siitä nauhoja, joilla voit koristella piirakan pinnan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 - 50 minuuttia. Seuraa
piirakan pintaa, jottei pääse palamaan, mutta ottaa kuitenkin reilusti
väriä ja rapeutuu!
Anna jäähtyä kunnolla (väh. 45 min), jottei piirakka murene, kun
irrotat vuokaa. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuin siirrät
tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti